21Φεβ

ιστορίες της Κουζίνας | Γαρίδες με πορτοκάλι και μοσχολέμονο!

Υλικά που θα χρειαστείς (για 6 άτομα):

600 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
2 πορτοκάλια
3 λάιμ
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι και φρέσκο πιπέρι

Πώς να τις φτιάξεις:

Σε μίξερ, ανέμειξε το χυμό των πορτοκαλιών και των λάιμ, καθώς και τις φλούδες τους με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Περίχυσε με το μείγμα αυτό τις γαρίδες και άφησε να μαριναριστούν για 30′ λεπτά. Σε αντικολλητικό σκεύος μαγείρεψε τις γαρίδες (σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία) για 3′-4′ λεπτά από κάθε πλευρά προσθέτοντας προοδευτικά τη σως, στην οποία τις μαρινάρισες.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Μερίδα: 1/6 συνταγής
Θερμίδες: 200 kcal
Πρωτεΐνη: 23,9 γρ.
Υδατάνθρακες: 11,6 γρ.
Λίπος: 6,7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,3 γρ.

Καλή όρεξη!